Sadržaj

Trendovi

Tražite sunčane naočale za svoju omiljenu sportsku aktivnost? Provjerite Alpina asortiman sunčanih naočala, koje su prikladne za razne sportske aktivnosti, a osigurat će dobru preglednost terena i zaštititi vaše oči. Sunčane naočale postale su neizostavan dio sportskih aktivnosti, posebno onih koje se odvijaju u prirodi. Slobodno možemo reći da su sunčane naočale Alpina pametna odluka ako svojim očima želite priuštiti samo najbolje.

Alpina – inovativnost, kvalitet i pouzdanost

Alpina je porodična kompanija koja od 1980. godine oduševljava sve svojom kvalitetom i pouzdanošću. Kompanija sa sjedištem u Suulzemoosu postavlja najnovije trendove na području dizajna, mode i lifestylea, a svojim kreativnim i inovativnim rješenjima osigurava potpuni užitak u sportu.

Asortiman Alpina nudi širok izbor skijaških i biciklističkih kaciga s najnaprednijom tehnologijom zaštite, a ne smiju se zanemariti ni inovativna rješenja u području sporta i sunčanih naočala. Većina proizvoda se razvija i proizvodi u sjedištu kompanije u Njemačkoj, što osigurava njemačku kvalitetu na najvišem nivou.

Zašto je važno odabrati kvalitetne sportske naočale?

Nije potrebno spominjati da su sportske naočale važne za zaštitu očiju i pomoć pri aktivnom načinu života. Također mogu povećati učinkovitost same aktivnosti, pa je svejedno koju ćete odabrati. Prilikom odabira kvalitetnih sportskih naočala obratite pažnju na sljedeće karakteristike:

• Zaštita od UV zraka

Svakodnevno izlaganje UV zrakama tokom sportskih aktivnosti može oštetiti oči, stoga je ključno da kvalitetne sunčane naočale imaju odgovarajuću zaštitu od UVA, UVB i UVC zraka.

• Poboljšana vidna oštrina

Korištene tehnologije ključne su za vidnu oštrinu u svim uvjetima. Kompanija Alpina u svojim sunčanim naočalama koristi:

  1. HICON leće, koje su najbolji mogući izbor za uvjete difuznog svjetla.
  2. Varioflex, što znači da je leća fotokromatična i automatski tamni ili posvjetljuje prema potrebi kada je izložena UV zrakama.
  3. Q-Lite (Quattroflex Lite) tehnologija, na staklu postoji jaki reflektirajući sloj koji štiti od blještanja i infracrvenog svjetla, a također povećava kontraste.
  4. Fogstop za maglu, koji sprječava magljenje unutarnje strane leće.
• Udobnost i pristajanje

Kako bi sunčane naočale što bolje pristajale vašem licu, provjerite imaju li sve karakteristike koje doprinose ugodnom nošenju tokom sportske aktivnosti. S ove tačke gledišta, važno je da naočale imaju:

  • fleksibilan, ergonomski dizajniran i lagan okvir za udobnu upotrebu,
  • gumirani i podesivi nastavak za nos za individualno podešavanje položaja naočala,
  • ručke podesive visine za individualno pozicioniranje i prozračivanje naočala.
• Dodatne mogućnosti

S obzirom da su sunčane naočale tokom sportske aktivnosti izložene raznim faktorima, ključno je da budu otporne, izdržljive i izrađene od materijala koji dobro podnose udarce. Provjerite i mogućnost izmjene leća, što vam može dobro doći ako se bavite sportskim aktivnostima neovisno o vremenskim uvjetima.

Razni modeli sportskih naočala Alpina

Tehnologija sunčanih naočala Alpina desetljećima je među vodećima u svijetu. Njihovi modeli opremljeni su visokokvalitetnim lećama, koje vam pružaju jasnu vidljivost u svim vremenskim uslovima. Kao i beskompromisnu zaštitu od UV zraka, vjetra, hladnoće i kiše. Vrijeme je da ih upoznate!

• Alpina RAM
su sunčane naočale s Q-lite tehnologijom i 100% UV zaštitom. Impresioniraju svojim jedinstvenim dizajnom i modernim stilom, a dostupni su u verziji sa zatvorenim okvirom ili otvorenim donjim djelom.

• Alpina TWIST SIX HR V
je već šesta generacija ovog modela naočala. Opremljene su vrhunskom Varioflex tehnologijom leća i razlikuju se od svojih prethodnika prvenstveno izgledom, osjećajem i lakoćom nošenja. Model je dostupan i u užoj (S) verziji.

• Alpina SONIC HR Q-LITE
predstavljaju novost u asortimanu sunčanih naočala Alpina. Osim Q-lite tehnologije, impresioniraju i gumiranim krajevima ručki i podesivim jastučićima za nos, što omogućuje maksimalno pristajanje svakom licu.

• Alpina TURBO HR
su sunčane naočale koje nude vrlo široko vidno polje. Naočale imaju 100% UV zaštitu, a Fogstop s unutarnje strane sprječava zamagljivanje leća.

• Alpina SNEEK
su lagane i moderne sunčane naočale sa 100% UV zaštitom. Reflektivni sloj na vanjskoj strani leća sprječava odsjaj i štiti od infracrvenog svjetla dok povećava kontraste.

• Alpina YEFE

spadaju u kategoriju modernih sunčanih naočala koje su ovoga puta opremljene polariziranim lećama, koje značajno smanjuju odsjaj. Pružaju 100% UV zaštitu i izuzetno su otporni.

• Alpina NACAN I P
su moderne sunčane naočale koje su stvorene za muškarce sa stilom, i prikladne su za slobodno vrijeme i sportske aktivnosti. Leća na naočalama je polarizirana što povećava kontrast slike.

• Alpina GLACE P
su svestrane sportske sunčane naočale s uklonjivim bočnim stranama koje štite od vjetra i sunčevih zraka. Opremljene su polariziranom lećom koja pruža 100% zaštitu.

• Alpina OWERVIEW II P
su sunčane naočale koje su malo veće i mogu se nositi preko običnih naočala. Naočale su polarizirane, izuzetno otporne i nude 100% UV zaštitu.

U svijetu sporta dobra vidljivost je dragocjena prednost, pa odabir pravih sunčanih naočala može značajno utjecati na vašu izvedbu i sigurnost. Provjerite ponudu sunčanih naočala Alpina u trgovinama i INTERSPORT internet trgovini – nećete požaliti!