Sadržaj

Planinarenje i alpinizam

U proljeće, kada se priroda budi i kada su temperature idealne za aktivnosti na otvorenom, pravo je vrijeme za planinarenje. Ako su vam nove planinarske cipele na popisu, koje morate imati prije nego što krenete u svoju sljedeću avanturu na otvorenom, za vas smo izabrali najbolju ovosezonsku obuću za planinarenje. Bez obzira idete li na obližnje brdo ili na jednodnevno planinarenje u planinama, na popisu u nastavku pronaći ćete par za sebe.

Najbolji omjer cijene i kvalitete

McKinley MAGMA III MID AQX

McKinley Magma Mid III AQX su muške i ženske poluduboke planinarske čizme, za ljubitelje planinarenja koji traže svestranu cipelu po vrlo konkurentnoj cijeni. Magma III Mid također pruža izdašnu količinu udobnosti na dužim planinarenjima. Poluduboki dizajn daje zglobovima dodatnu potporu i stabilnost. Gornji dio izrađen je od kombinacije kože i umjetnog materijala, a otpornost na vjetar i vodu osigurava Aquamax membrana. Kako bi stopala ostala suha, Ortholite uložak pomaže u odvođenju vlage. Đon Vibram pružit će dobro prianjanje u različitim vremenskim uvjetima i na različitim terenima.

Odličan izbor za grube terene

 Merrel MOAB 3

Merrell Moab 3 je nova, poboljšana planinarske cipela koja nudi još veću udobnost i bolje prianjanje stopala. Niska planinarska cipela je zbog svoje lakoće prikladna za razne aktivnosti na otvorenom. Gornji dio je prozračan i sastoji se od kombinacije kože s bočnim prozračnim tekstilnim dijelovima. Merrell’s Air Cushion u peti ublažava udarce i pruža cjelodnevnu udobnost na svakom koraku. Cipela ima izmjenjivi EVA uložak. Vibram guma na đonu pruža izvrsno prianjanje na raznim podlogama. Mrežasta podstava i pertle izrađene su od 100% recikliranih materijala.

Izdržjive i pouzdane planinarske cipele

Salewa MTN TRAINER MID GTX

Kultne Salewa planinarske cipele impresionirat će vas svojom izdržljivošću i lakoćom. Nude izuzetnu stabilnost i izvrsnu potporu zgloba. Prošireni PU međuđon dvostruke gustoće nudi dobru ravnotežu amortizacije i krutosti za svladavanje padina i grubog, stjenovitog terena. SALEWA 3F sustav kombinuje potporu s udobnom fleksibilnošću i pruža veću stabilnost u području pete, dok je samočisteći đon Vibram® dizajniran za izvrsnu trakciju u najrazličitijim uvjetima. Izrađene su od izdržljivog materijala s kombinacijom antilopa, a Gore-Tex membrana pruža zaštitu u mokrim uvjetima. Dostupne su u muškoj i ženskoj verziji.

Salomon X ULTRA 360 GTX

Kombinovana udobnost i stabilnost

Salomon X Ultra 360 GTX su plitke cipele za planinarenje koje se odlikuju agilnošću i udobnošću patika za trail trčanje. Ali uz stabilnost i prianjanje koje trebate na malo tehnički zahtjevnijem terenu. Poboljšani Contagrip đon izrađen od dvije vrste gume i s 5 mm dubokim grpom savršena je kombinacija prianjanja i izdržljivosti na svim podlogama. Redizajniran Advanced Chassis pruža veću kontrolu kretanja, veću stabilnost i zaštitu na neravnom terenu bez ograničenja pokretljivosti zgloba. Tehnologija SensiFit drži stopalo na mjestu, a Quicklace sistem vezanja osigurava udobno pristajanje. Presvučene su kožom i zaštićene poliuretanom i čvrstom mrežicom koja sprječava ulazak čestica u unutrašnjost. Možete se osloniti na Gore-Tex vodoodbojnu zračnu membranu koja osigurava da stopala ostanu suha. Gornji dio cipela izrađen je od čak 50% recikliranih materijala, a međuđon od 8% recikliranih materijala.

Posjetite INTERSPORT trgovine i provjerite bogatu ponudu visokokvalitetnih planinarskih cipela, sigurno ćete pronaći one savršene za sebe. Ukoliko niste sigurni koji model odabrati, pitajte naše prodajne savjetnike.